Het weer Weervrouw Sabine ziet verbetering in het wisselvallige weer: “Vanaf dan kan de luchtdruk stijgen”
PMN
Weervrouw Sabine ziet verbetering in het wisselvallige weer: “Vanaf dan kan de luchtdruk stijgen”
Foto: VRT1

Het was gisteren andermaal een wisselvallige dag. Is dat vandaag ook het geval?

“Vandaag wordt het zachter”, licht weervrouw Sabine Hagedoren toe bij Radio2. “We halen zo’n 15 graden. In het westen kunnen er nog een paar buien zijn met opklaringen, in het centrum wordt het redelijk snel droog met af en toe zon. In het zuidoosten zit je in de regen. Er is ook een matige wind met rukwinden tot 50 kilometer per uur.”

“Ook het weekend blijft erg wisselvallig. Zaterdag zijn er in het westen periodes van regen. In het oosten is het droger met een paar buien. Het wordt 12 graden in het westen. In de Kempen, waar er meer zon zal zijn, kan het dan wel 18 graden worden.”

“Zondag wacht ons nog meer wisselvallig weer. In de namiddag trekt er alweer een storing over het land. Dat heeft af en toe wat lichte regen tot gevolg. Tegen de avond en de nacht gaat het harder regenen.”

“Maandag ook af en toe regen. Het wordt dan ook weer koeler met 11 graden. Dinsdag een graad of 12 met hier en daar een bui. Woensdag veel wolken met regen of een bui. Donderdag zou de luchtdruk kunnen stijgen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.