Vader van Andy Peelman diep bedroefd dat hij al 30 jaar geen contact heeft met zijn zoon: “Alles gedaan om hem te kunnen zien, maar hij wil niet”
Vader van Andy Peelman diep bedroefd dat hij al 30 jaar geen contact heeft met zijn zoon: “Alles gedaan om hem te kunnen zien, maar hij wil niet”
Foto: Photonews

Nu hij kanker heeft overwonnen, weegt Wim Ravell weer even veel als in de hoogdagen van zijn carrière. Maar op een podium staat hij niet meer. Van op z’n ziekbed volgt de ex-zanger de tv-avonturen van z’n zoon Andy Peelman, met wie hij al 30 jaar geen contact meer heeft. “En zo zie ik dat m’n jongen steeds meer op mij lijkt”, zegt Wim.

Andy Peelman heeft al dertig jaar geen contact met zijn vader, ex-zanger Wim Ravell, of Wim Peelman, zoals hij in het echt heet. “Mijn zoon wil me niet zien, en dat respecteer ik”, reageert Wim in Dag Allemaal. “Al is het ontberen van mijn zoon een pijn die nog harder snijdt dan mijn fysieke pijnen.”

“Als ik naar ‘Andy Op Patrouille’ kijk, voel ik zo’n trots", gaat Wim verder. "Hij doet dat fan-tas-tisch! Veel beter dan Luk Alloo. Ik kijk ook graag naar ‘De Buurtpolitie’, want zo krijg ik m’n zoon bijna elke dag te zien. Welke vader kan dat zeggen?”, lacht Wim. “Maar ik vind ’t zeer jammer dat ik hem niet écht zie. De laatste keer was toen hij zes was.”

“Gelukkig kan ik hem volgen op tv. En wat me opvalt... Andy heeft heel veel karaktertrekken van mij. En hij gebruikt soms dezelfde uitdrukkingen als ik, zoals ‘Smoelenboek’ en ‘het Jupilersyndroom’. Blijkbaar heeft hij als klein manneke uitdrukkingen van mij overgenomen. Ik heb altijd alles gedaan om Andy nog te kunnen zien. Hij heeft geen juist beeld van mij. Maar de dingen zijn gelopen zoals ze zijn gelopen.”

“Ik ben blij dat m’n zoon veel op tv komt en carrière maakt. Ik heb respect voor hem. En ik voel vooral trots. Zijn kracht als tv-persoonlijkheid is z’n spontaniteit. Hij doet zich nooit anders voor dan hij is. Dat heeft hij van mij. Weet je, Ik stuur Andy nog geregeld sms’jes. Ook al antwoordt hij nooit. Ach, hij heeft me niet geblokkeerd op Facebook. Da’s toch al iets, hé.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.