Goedele Liekens hekelt wat er plots allemaal aan de gang is: "Een heksenjacht"
PMN
Goedele Liekens hekelt wat er plots allemaal aan de gang is: "Een heksenjacht"
Foto: GoPlay

Goedele Liekens is in het oog van de storm komen te staan. Zelf vindt ze het maar niets. Ze hekelt wat er nu allemaal aan de gang is.

Goedele Liekens is ook actief in de politiek. Ze is een lid van de partij Open VLD. De presentatrice is in het oog van de storm komen te staan na het nieuws dat woensdagochtend bekendraakte.

Voor een trip naar New York, waar Goedele een conferentie bijwoonde en er ook een speech gaf, diende ze bij de Kamer een onkostennota in. Alleen heeft Goedele aan diezelfde instantie nooit doorgegeven dat ze die reis zou maken. Bovendien was er beslist om dit jaar geen afgevaardigde naar die conferentie te sturen. Dat maakte Het Nieuwsblad bekend.

Goedele regelde alles zelf. Ze betaalde ook haar vliegtickets zelf maar wil dat geld nu terug. Ze diende een onkostennota in. Bij de Kamer zijn ze 'not amused. Het Bestuurscomité van de Kamer gaat zich over enkele nota’s van Open Vld’ers Christian Leysen en Goedele Liekens buigen. Ze hebben het echter moeilijk mee dat Goedele deze reis gedaan heeft zonder de Kamer in te schakelen.

Goedele reageert op de hele heisa in Het Laatste Nieuws. "Het enige dat me kan verweten worden is het laattijdig indienen van de kosten. De dienstreis op zich was gebruikelijk en volstrekt legitiem. Het is onzin dat ik dit op mijn ééntje georganiseerd heb."

Omdat ze te laat was rekende ze maar de helft van de kosten aan. Ze zegt ook nog dat ze er geen probleem mee heeft als de kosten niet meer gerecupeerd kunnen worden, maar betreurt wel de heisa die is ontstaan. "Een heksenjacht", vindt Goedele.

Meer nieuws

Meer nieuws

.