Stephen King film onmiddellijk nummer 1 op Netflix: Grenzen tussen droom en werkelijkheid wordt wel heel dun
WVDS
Stephen King film onmiddellijk nummer 1 op Netflix: Grenzen tussen droom en werkelijkheid wordt wel heel dun
Foto: Netflix

Op Netflix staat een angstaanjagende film die je op een rollercoaster brengt door de grenzen van het bovennatuurlijke, waar de lijn tussen droom en nachtmerrie vervaagt. Durf jij het aan?

In de film "1408," uit 2007 haalde zijn inspiratie uit een kort verhaal van de meester van het griezelige, Stephen King. Kijkers volgen het onwaarschijnlijke avontuur van Mike Enslin. 

Mike is een schrijver die, ondanks zijn beroep, absoluut niet in bovennatuurlijke fenomenen gelooft. Maar dan verschijnt er plotseling een mysterieuze ansichtkaart in zijn leven, met een duistere waarschuwing over kamer 1408 in het beruchte New Yorkse hotel, The Dolphin.

Nu, als er één ding is dat we hebben geleerd van horrorverhalen, dan is het wel dat het negeren van dergelijke sinistere waarschuwingen bijna onvermijdelijk is. Dus, met een dosis roekeloosheid diep geworteld in zijn schrijversziel, besluit Mike de uitdaging aan te gaan. 

Hij boekt kamer 1408 zonder aarzeling, ondanks de smeekbeden van de hotelmanager, die wanhopig probeert hem te ontmoedigen. Eenmaal binnen wordt Mike overspoeld door een bizar schouwspel van angstaanjagende gebeurtenissen. 

Deze gebeurtenissen lijken direct verband te houden met zijn eigen verleden, zijn dochter Katie en zijn zieke vader. De kamer, als een sinistere regisseur, voert een macabere en huiveringwekkende voorstelling op die Mikes overtuigingen en zijn geestelijke gezondheid op de proef stelt.

Vergeefs probeert Mike te ontsnappen uit deze nachtmerrieachtige kooi van vier muren. Hij zoekt contact met zijn vervreemde vrouw, Lily, maar de kamer manipuleert zelfs dat gesprek, waardoor de grens tussen realiteit en waanvoorstellingen nog vager wordt. Plotseling begint de kamer te beven en zich met water te vullen, en Mike raakt gewond en gedesoriënteerd.

"De film is veel beter dan de trailer doet lijken. De kleine dingen die ze zeggen die je in het hoofd van deze personages laten kijken, om bijna hun pijn te kunnen voelen. Ongelooflijk."

"Meesterwerk. Een van de beste subtiele en psychologische horrorfilms die ik in mijn hele leven heb gezien."

De hoofdrolspelers van de film 1408 zijn John Cusack als Mike Enslin, Samuel L. Jackson als Gerald Olin, Mary McCormack als Lily Enslin, en Tony Shalhoub als Sam Farrell.

Meer nieuws

Meer nieuws

.