Margriet Hermans houdt geen blad voor de mond: “Het is beschamend”
ASX
Margriet Hermans houdt geen blad voor de mond: “Het is beschamend”
Foto: Photonews

Margriet Hermans was deze week te gast bij ‘Goeiemorgen Morgen’, de ochtendshow op radio2 die gepresenteerd wordt door Peter Van de Veire. Daar trok de zangeres fel van leer tegen het onderwijssysteem in ons land.

Margriet, zelf regentes Frans-Engels van opleiding, stak een pleidooi af voor het integreren van lessen Engels vanaf het eerste leerjaar. “Dat is zo belangrijk, ook in het technische en beroepsonderwijs. Engels is toch dé wereldtaal”, aldus de Zomerhit-winnares.

De voormalige politica vindt het ook bedroevend hoe het met de kennis van het Frans gesteld is bij de jeugd. “Er wordt acht jaar tijd gepompt in het Frans om dan een resultaat te zien dat beschamend is”, vindt Margriet.

Franse les geven vanaf het eerste leerjaar vindt de zangeres dan weer géén goed idee. “Frans is te moeilijk gewoon. Als je ziet hoeveel grammatica die kinderen te vreten krijgen, dat is niet te doen. Beter om elke dag een kwartiertje Engelse les te geven rond een bepaald thema. Pedagogisch zou ik het helemaal anders aanpakken”, besluit Margriet.

Meer nieuws

Meer nieuws

.