Ongelofelijk wat Ann Van den Broeck heeft klaargespeeld: "Schrok er zelf van"
LHX
Ongelofelijk wat Ann Van den Broeck heeft klaargespeeld: "Schrok er zelf van"
Foto: Instagram @annvandenbroeck13

Maandag vond in het Fakkeltheater in Antwerpen de première van de musical 'Babes' plaats. Ook Ann Van den Broeck was erbij, al was dat eigenlijk niet het plan...

Eigenlijk zou Daisy Thys een van de hoofdrollen in 'Babes' spelen, maar amper tien dagen voor de première bleek dat ze dringend geopereerd moest worden aan haar knie. In allerijl werd Ann Van den Broeck ingeschakeld.

Zij had dus wel héél weinig tijd om haar rol helemaal onder de knie te krijgen. "Ik kreeg woensdagmiddag telefoon en heb in de namiddag beslist dat ik het zou doen. En dan had ik een weekje voordat het eerste publiek er al zat. Dus dat was alle hens aan dek", vertelt ze op Radio2.

Niet alleen moest ze al haar tekst van buiten leren, maar ook alle liedjes én choreografieën. "En ik schrok er zelf van: in die laatste week staat alles in het teken van het licht, het geluid, het decor, de wissels en alles wat daarbij komt kijken. Maar voor mij moest het eigenlijk nog beginnen. Dus dat was heel spannend."

Dat het gelukt is na haar strijd tegen borstkanker, betekent veel voor haar. Door de behandeling had ze namelijk regelmatig black-outs als ze moe was. "Dat is elke keer beter en beter gegaan, en nu weet ik wel zéker dat mijn hersens goed functioneren", klinkt het.

Meer nieuws

Meer nieuws

.