Goedele Liekens grote voorstander van documentaire: “Bart De Pauw kan er beter ook naar kijken”
PMN
Goedele Liekens grote voorstander van documentaire: “Bart De Pauw kan er beter ook naar kijken”
Foto: GoPlay

Gisteravond kon je het eerste deel bekijken van de documentaire ‘Het proces dat niemand wou’. In de documentaire doen de slachtoffers van Bart De Pauw hun verhaal. De docu kan je bekijken op Canvas.

De VRT wilde eerst de documentaire niet uitzenden, maar kwam uiteindelijk op zijn stappen terug. Goedele Liekens legt in ‘De Afspraak’ uit waarom ze dit een goede beslissing vindt.

“Iemand die een groot talent is en een heel lieve man is kan ook fout gedrag tonen. Het zijn niet allemaal monsters! Vrouwen kunnen heel erg afzien van dat foute gedrag.”

"Er wordt van Bart De Pauw geen monster gemaakt"

Goedele zag de documentaire al. “Je kan dat ook heel goed zien in die docu”, gaat ze door op haar elan. “Je ziet hoe grensoverschrijdend gedrag heel klein begint en dan stapsgewijs groter wordt.”

“Je kan daar heel erg last van hebben en je kan je er ook heel onveilig door voelen op de werkvloer. Op geen enkel moment wordt er in de documentaire van Bart De Pauw een monster gemaakt of een seksueel roofdier.”

“Nee, er wordt heel genuanceerd verteld hoe het allemaal in zijn werk gaat. Ik vind het een verplichting om iedereen die documentaire te laten zien, ook voor De Pauw zelfs."

Meer nieuws

Meer nieuws

.