Bram Verbruggen kritisch voor collega Jacotte Brokken: "Probeer ik haar op aan te spreken"
LHX
Bram Verbruggen kritisch voor collega Jacotte Brokken: "Probeer ik haar op aan te spreken"
Foto: PhotoNews

Jacotte Brokken werkt nog maar een jaar als VRT-weervrouw, maar Vlaanderen heeft haar al massaal omarmd. Ook Bram Verbruggen is blij met zijn nieuwe collega.

Eigenlijk is Jacotte Brokken geen meteorologe van opleiding, maar op een jaar tijd heeft ze zich al goed ingewerkt in de materie. Dat vindt ook Bram Verbruggen, die van alle weermannen en -vrouwen zowat de enige is die wél een opleiding meteorologie heeft gevolgd.

"Als Jacotte een klein foutje maakt, laat ik haar met rust. Maar bij een grotere probeer ik haar er wel op aan te spreken", vertelt hij aan TV-Familie.

Ondanks haar beperktere kennis heeft hij toch enorm veel bewondering voor haar. Zo heeft hij het gevoel dat zij minder een rolletje speelt dan hijzelf. "Ik zit vast in een soort van 'weermansstramien' dat ik heb geërfd van mijn voorgangers", merkt hij.

Jacotte, daarentegen, vindt hij een geboren presentatrice. "Ze kan alles goed uitleggen, zelfs in eenvoudige bewoordingen. Stiekem ben ik daar jaloers op, want ik vind niet altijd zo vlot de woorden als zij."

Meer nieuws

Meer nieuws

.