KMI heeft geen goed nieuws: Dit weer staat er ons de komende twee weken te wachten
PMN
KMI heeft geen goed nieuws: Dit weer staat er ons de komende twee weken te wachten
Foto: Shutterstock.com

Het weer kan je heel wisselvallig noemen. Regen en opklaringen wisselen elkaar voortdurend af. Wanneer start de lente?

Morgen start de dag in het westen van het land met erg wisselvallig weer. Het wordt een mix van buien en opklaringen, meldt het KMI. In het centrum van het land zal het al sneller droog worden en zal ook de zon schijnen. Hoe meer naar het zuidoosten, hoe bewolkter het zal zijn. In het centrum van het land stijgt de temperatuur naar 15 graden.

Zaterdagvoormiddag regent het in het westen. In het oosten gaat het om buien. In de namiddag wordt het droger en zonniger. Maxima van 12 graden aan de kust en 18 graden in de Kempen.

Zondag start dan weer droog met zonnige perioden. In de namiddag neemt de bewolking toe en kan er wat regen vallen. Het wordt 15 graden met een matige zuidenwind.

Ook begin volgende week blijft het wisselvallige weer aanhouden. Komt er dan verbetering op langere termijn? Het KMI kijkt ook al vooruit naar het weer voor de komende twee weken.

Dat ziet er niet goed uit. Het begint goed met temperaturen van 18 graden in het centrum van het land. Daarna gaat weer bergaf en daalt het kwik naar 13 graden. Er is dan ook een toenemende kans op regen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.