Stan Van Samang over groot probleem van zoon Lenny: "Dan breek je helemaal"
LHX
Stan Van Samang over groot probleem van zoon Lenny: "Dan breek je helemaal"
Foto: VTM

Stan Van Samang heeft twee kinderen, Lenny en Stella. Vooral bij Lenny waren de eerste jaren heftig. Als baby mocht hij namelijk niet plat liggen van de dokter.

Lenny moest altijd rechtop zitten, wat niet bepaald bevorderlijk was voor zijn slaap. Het was een lange zoektocht voor Stan Van Samang en zijn vrouw Barbara. 

Na een tijdje begon het te lukken. "Hij sliep in stukken van 20 minuten, waarna hij schreeuwend wakker werd", vertelt Stan aan Het Nieuwsblad. De hoeveelheid slaap die hij en Barbara hadden, was dan ook hallucinant laag.

"Meestal hadden we zelf in totaal een uur geslapen, in stukken van vier minuten. Dan breek je helemaal", klinkt het. "Een paar keer stond een van ons aan het bed om de ander wakker te maken: 'Het is aan u, want ik zou hem iets doen.'"

Zover is het gelukkig nooit gekomen, maar hij snapt nu wel dat mensen kunnen breken en hun kind door elkaar kunnen schudden. "Die onmacht is moordend, want hij schreeuwt om hulp, maar kan niets zeggen..."

Tegenwoordig slaapt Lenny gelukkig wél goed, al is hij nog steeds vroeg wakker. Ook met Stella beginnen de nachten oké te gaan, laat Stan weten. Oef!

Meer nieuws

Meer nieuws

.