Cindy trekt aan de alarmbel bij echtgenoot Willy Sommers: "Er is geen tijd meer"
COS
Cindy trekt aan de alarmbel bij echtgenoot Willy Sommers: "Er is geen tijd meer"
Foto: Photonews

Zo'n 65 jaar had Willy Sommers nooit gezondheidsproblemen gehad. Op zijn 65ste kwam daar plots verandering in.

Willy Sommers is al zo'n vijf jaar hartpatiënt. Plots werden er hartritmestoornissen bij de zanger vastgesteld. Willy moest geopereerd worden. In 2020 volgde er een tweede spoedoperatie.

“Ik had al even druk op de borstkas en voelde me niet zo fit meer. Professor Pedro Brugada stelde vast dat mijn kroonslagader voor 97 procent dichtzat. Je moet nu geopereerd worden, klonk het", vertelt Willy aan Het Nieuwsblad.

"Ik wou niet luisteren, had een weekend vol optredens voor me. Heb je geen pilletje om het tot maandag te rekken, ik zal dan binnenkomen, antwoordde ik. Terwijl ik naar huis reed, had Brugada mijn vrouw gebeld. Tijd was er niet meer. Dat maakte ook zij me duidelijk."

"Ik zie me daarna nog binnenkomen in het UZ Brussel. Onmiddellijk de tafel op met mijn kleren en schoenen nog aan. Er is toen een stent geplaatst. Dat moment besefte ik de dringendheid, en ook wel dat ik zomaar iets aan mijn hart had kunnen krijgen", aldus Willy Sommers.

Sindsdien huurt Willy een defibrillator die hij in zijn wagen bewaart, in het geval hij of iemand in de problemen komt. Vorig jaar liet hij ook zijn zoon Luka (17) een hartscreening ondergaan. Gelukkig werd er niets gevonden.

Meer nieuws

Meer nieuws

.