Laura Tesoro zet puntjes op de i nadat ze bedolven wordt onder de kritiek omdat ze Palestijnse vlag omhoog steekt
PMN
Laura Tesoro zet puntjes op de i nadat ze bedolven wordt onder de kritiek omdat ze Palestijnse vlag omhoog steekt
Foto: Photonews

Laura Tesoro is op de sociale media in het oog van de storm komen te staan. Dat gebeurde nadat ze vrijdag tijdens een optreden de Palestijnse vlag omhoog stak.

Zaterdag was er het Vlaams openingsfeest van het Europees Voorzitterschap 2024 in Mechelen. Dat werd verstoord door actievoerders die plots de Palestijnse vlag bovenhaalden. Het feest moest zelfs even onderbroken worden.

Daarna was het de beurt aan Laura Tesoro. Zij stak tijdens haar optreden de Palestijnse vlag omhoog. “Jullie zijn moedig”, sprak ze de actievoerders toe. Dat leverde haar veel kritiek op.

De actievoerders konden op weinig begrip rekenen van de organisatie en ook Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) toonde geen begrip voor de actie. “Spijtig dat een mooi evenement misbruikt wordt”, zei hij.

Laura Tesoro heeft nu gereageerd op alle commotie. Ze deed dat maandagmiddag op haar Instagram Stories. Ze legt uit waarom ze de Palestijnse vlag omhoog stak.

“Ik kon geen liedje zingen en doen alsof er niets aan de hand was terwijl er werd gedemonstreerd voor mensenrechten en mensenlevens.”

“Dat ik die vlag omhoog stak betekent niet dat ik Hamas steun. Het betekent ook niet dat Joden haat.”

“Wat het dan wel betekent? Dat ik wil dat alle genocides en oorlogen stoppen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.