Tom Dice deelt hartverscheurende boodschap over het Eurovisiesongfestival
LHX
Tom Dice deelt hartverscheurende boodschap over het Eurovisiesongfestival
Foto: Instagram

Voor Tom Dice is het Eurovisiesongfestival elk jaar een hoogtepunt. Dit jaar was dat helaas anders.

In 2010 nam Tom Dice deel aan het Eurovisiesongfestival met zijn song 'Me And My Guitar'. Hij behaalde er een knappe zesde plaats. Voor hem was het een onvergetelijke ervaring.

Elk jaar, ten tijde van het Songfestival, deelt hij op sociale media een foto van hemzelf en zijn gitaar. Dat doet hij dit jaar opnieuw. "Het is een van de beste herinneringen van mijn leven", schrijft hij erbij.

Helaas gaat zijn foto voor het eerst gepaard met een trieste boodschap. "Eurovisie betekent voor mij geluk en liefde. Een plaats waar je jezelf kan zijn. Een plaats die dromen doet uitkomen. Vandaag is die plaats er niet meer, en dat doet pijn", luidt die.

Zijn statement heeft uiteraard te maken met de deelname van Israël, een land dat momenteel een genocide pleegt, en de daarnaast disproportionele diskwalificatie van de Nederlandse Joost Klein. 

Zanger Gustaph, die vorig jaar deelnam, deelt zijn verdriet. "Artiesten die een vredesboodschap willen uitdragen worden monddood gemaakt, gepest en gecensureerd. 'Verenigd door muziek' is helaas een holle uitspraak geworden", deelt hij op Facebook.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Tom Dice (@tomdiceofficial)

Meer nieuws

Meer nieuws

.