Zanger Guy Swinnen neemt fantastisch initiatief voor mensen met psychische problemen
COS
Zanger Guy Swinnen neemt fantastisch initiatief voor mensen met psychische problemen
Foto: Danny Wagemans

Zanger, gitarist en songschrijver Guy Swinnen draait al heel wat jaren mee in de muziekindustrie. Eerst als leadzanger bij The Scabs en daarna met zijn eigen Guy Swinnen Band.

Guy heeft heel wat successen gekend, maar ook een mindere periode. Zo kwam de zanger op zijn veertigste door samenloop van omstandigheden in een zware depressie terecht.

Muziek raakt mensen diep

Hij schuwt het onderwerp niet in zijn nummers. Met zijn muziek raakt Guy mensen soms heel diep. Showbizz24 vroeg hem of hij zich daarvan bewust is en of er soms mensen hem daarover aanspreken.

“Zeker wel, bij mij zijn teksten ook niet onbelangrijk. Ik ben peter van ‘Te Gek!?’ dus ik zing ook over psychische problemen en er zijn heel veel mensen die zich daarin herkennen.”

“Ik krijg daarover toch wel redelijk wat mails en berichten binnen van mensen. Voor mij voelt het fijn dat ik mensen daarin steun kan bieden.”

Geen therapeut

“Het eerste wat ik zeg als mensen een gesprek aanknopen over problemen met geestelijke gezondheid, is dat ik zelf geen therapeut ben. Maar dat ik misschien wel vanuit mijn eigen ervaring bepaalde zaken kan aanreiken.”

“En meestal is het heel waardevol als mensen gewoon eens hun hart kunnen luchten. En dat ze weten dat ze er niet alleen voor staan”, besluit Guy.

Meer nieuws

Meer nieuws

.