🎥 Zanger Guy Swinnen over samenwerking met ex-actrice uit Familie: "Ze is een vriendin geworden"
WVDS
🎥 Zanger Guy Swinnen over samenwerking met ex-actrice uit Familie: "Ze is een vriendin geworden"
Foto: Danny Wagemans

Guy Swinnen, die in de eerste plaats leadzanger is van de Guy Swinnen Band, onderneemt soms ook soloprojecten waarbij hij een andere kant van zichzelf kan laten zien.

En zo’n soloproject leent zich perfect voor een theatertour, vertelt hij tijdens een gesprek met onze reporter in de artiestenloge tijdens het Rijvers Festival. 

“Begin dit jaar heb ik ‘Guy Swinnen & The Ladies’ gebracht met Nina Babet, Isabella A en Lien Van de Kelder. Met dat project gingen we eerder de ‘soul’ richting uit.”

“Dat is een genre dat mensen niet gewoon zijn van mij. Als zanger is het heel waardevol om eens iets anders te kunnen proberen en in een theaterprogramma past dat eigenlijk uitstekend.”

Lady Gaga

“Het is de tweede keer dat ik ‘Guy Swinnen & The Ladies’ doe in de theaters. De sfeer is superfijn en we hebben absoluut niet het gevoel dat we staan te werken, we amuseren ons.”

“Ik heb zelfs een liedje gezongen van Lady Gaga. Dat is voor mij een andere wereld en ik heb die leren appreciëren.”

“Het is ook fijn dat Nina Babet erbij is. Zij is een professionele backing vocal en zij coacht ook de andere zangeressen een beetje. En ik kan daardoor als zanger ook groeien, wat heel waardevol is.”

Nieuwe vriendschappen

De samenwerking met de drie dames ging uitstekend, ook al kende Guy niet iedereen vooraf.

“Lien Van de Kelder kende ik vooraf persoonlijk eigenlijk niet en dan moet je in het begin een beetje aftasten welke muziek en nummers we willen brengen en dat is niet altijd makkelijk.”

“Maar dat is uiteindelijk van een leien dakje gelopen. Ik kan ondertussen ook wel zeggen dat Lien een vriendin geworden is.”

Telkens bij een nieuwe ‘Guy Swinnen & The Ladies’ verandert de formatie, buiten zangeres Nina Babet lijkt het. En daarvoor is een goede reden. “Zij is een professionele backing vocal zangeres en doet daarnaast ook heel veel studiowerk. Zij zingt op het Rijvers Festival bijvoorbeeld ook bij Natalia." 

“Nina kan de andere zangeressen goed coachen. Zo is bijvoorbeeld Isabelle A een lead zangeres, maar zij heeft minder ervaring met backing vocals te zingen en daar komt Nina dan heel goed van pas.”

Bekijk het volledig interview over Guy Swinnen & The Ladies hieronder.

Meer nieuws

Meer nieuws

.