Erica Meiland haalt fel uit naar iemand die we allemaal kennen
LHX
Erica Meiland haalt fel uit naar iemand die we allemaal kennen
Foto: SBS Belgium

Met haar onverbloemde meningen botst Erica Meiland regelmatig op weerstand. Zo deed ze in 2021 enkele controversiële uitspraken in haar biografie.

In haar biografie noemde Erica Meiland moslimvrouwen 'pinguïns', wat uiteraard op heel wat verontwaardiging werd onthaald. Dat leidde tot een harde confrontatie in de talkshow van Eva Jinek.

Bij Jinek kreeg Erica Meiland het hard te verduren: Chantal Janzen, die er ook te gast was, stak haar afkeuring niet onder stoelen of banken. Voor Erica was dat absoluut geen aangename ervaring.

In De Telegraaf vertelt ze nu hoe ze alles ervaren heeft. Volgens haar sloot Jinek zich aan bij Janzen, wat haar het gevoel gaf dat haar boodschap niet werd begrepen. Ze is dan ook helemaal niet tevreden over Jineks manier van presenteren.

"Je zou verwachten dat Jinek het gesprek op een neutrale manier leidt, maar dat gebeurde niet", klaagt ze. "Mijn punt over religieuze opvoeding kwam niet over."

Bovendien voelde Erica zich na de uitzending erg onveilig. Ze kreeg bezorgde berichten van haar dochters en door een beveiliger naar haar auto begeleid, wat ze ongemakkelijk vond. De vele haatberichten die ze op sociale media ontving, droegen daar ook toe bij.

Meer nieuws

Meer nieuws

.