"Echt heel straf!": Ben Crabbé laat Philippe Geubels met de mond vol tanden achter
COS
"Echt heel straf!": Ben Crabbé laat Philippe Geubels met de mond vol tanden achter
Foto: Photonews

Philippe Geubels debuteert op 3 september als quizmaster op VRT 1. De comedian is elke zondag te zien in de nieuwe quiz 'Ik heb het u letterlijk juist gezegd'.

Na de panelshow 'Is er een dokter in de zaal?' kruipt Philippe Geubels voor het eerst achter de desk van quizmaster. 'Ik heb het u letterlijk juist gezegd'. Het is een bijzondere quiz, want zoals de naam zegt worden alle antwoorden eigenlijk al gegeven in de quiz. Zoals: 'Wat werd er gezegd toen de opnames onderbroken werden?'.

Philippe is zonder stress aan de quiz begonnen, tot hij effectief bezig was. Het gaat immers om échte kandidaten, die om écht geld spelen. "Voor die mensen hangt er veel af en dan mag je als quizmaster niets verkeerd doen", zegt Philippe in Het Laatste Nieuws. "Je moet tegelijk grappig zijn, de vragen stellen, de score bijhouden en de kandidaten op hun gemak stellen."

Ben Crabbé

Philippe is zelf geen echte quizzer, al kijkt hij er wel graag naar. "'De Slimste Mens' bijvoorbeeld, maar het moet ook plezant zijn. Droog quizzen is niets voor mij... Al is dat eigenlijk gewoon een manier om te zeggen dat het te moeilijk is."

Ook 'Blokken' kijkt Philippe vaak. "Daar voel je je slim omdat je veel weet. Plus, ik vind Ben ook echt een vakman. Ik was er eens te gast voor het goede doel. Hij leest niets af, doet alles uit de losse pols en een opname duurt praktisch even lang als de uitzending op TV. Echt heel straf. Wat ik vind van zijn moppen? Goh ja, euh... Geen commentaar", lacht Philippe.

'Ik heb het u letterlijk juist gezegd', vanaf zondag 3 september om 20.05 uur op VRT 1.

Meer nieuws

Meer nieuws

.