Gaan makers van ‘Thuis’ over de schreef? “Dat doe je niet!”
ASX
Gaan makers van ‘Thuis’ over de schreef? “Dat doe je niet!”
Foto: VRT1

Vrijdagavond zond VRT1 een extra lange aflevering uit van ‘Thuis’. De zogenaamde midseizoensfinale stond in het teken van het personage Bob Sleeckx (Christophe Haddad), die na negen jaar met een knal de serie verliet.

En die knal mag letterlijk genomen worden. Tamara (Tine Priem), Louis (Mathias Vergels) en de kijkers thuis bleven verweesd achter toen ze de boot zagen ontploffen waarmee Bob probeerde te vluchten. Althans, dat wil Bob zijn ex en ‘beste’ vriend laten geloven. De kijkers thuis kregen te zien dat Bob springlevend is en zo ongemerkt op de vlucht slaat met de kleine Leo en Polly.

De spanning viel donderdag al te snijden toen Christine (Daphne Paelinck) ontdekte dat Bob zijn kankerdiagnose veinsde. De ex-vrouw van de ooit zo sympathieke Bob probeerde iedereen te overtuigen dat Bob hen een rad voor de ogen draaide. Helaas bleek niemand de woorden van Christine au sérieux te nemen, met alle gevolgen van dien.

Dat de scenarioschrijvers zo ver gaan dat een personage liegt over zijn kankerdiagnose, stoot de kijkers tegen de borst. “Weerzinwekkend”, “Schandalig” en “Dat doe je niet”, reageren heel wat mensen die ooit met kanker in aanraking komen. “Ik stop met kijken”, klinkt het gedecideerd.

Voor andere kijkers was de midseizoensfinale dan juist een schot in de roos. “Zo spannend”, “Beste aflevering in jaren” en “Geweldige acteerprestaties”, lezen we in de commentaren. Eén ding is zeker, ‘Thuis’ laat tegenwoordig niemand onberoerd.

Meer nieuws

Meer nieuws

.