Lieven Van Gils misbruikt bij internetfraude
ASX
Lieven Van Gils misbruikt bij internetfraude
Foto: Photonews

Zangeres Natalia en tv-persoonlijkheid Gert Verhulst werden de afgelopen weken meermaals het slachtoffer van internetfraude. Oplichters sturen valse berichten de wereld in waarin bekende Vlamingen doodverklaard worden. Ook VRT1-gezicht Lieven Van Gils is nu slachtoffer geworden van dergelijke frauduleuze praktijken.

“De natie heeft één van haar meest geliefde tv-persoonlijkheden verloren”. Met die woorden en een foto van VRT1-presentator Lieven Van Gils proberen oplichters mensen te lokken naar een valse website. Daar wordt vervolgens naar bankgegevens gevraagd.

Dit fenomeen van internetfraude steekt steeds vaker de kop op. “Vooral met de opkomst van artificiële intelligentie wordt het steeds makkelijker om foto’s te manipuleren. Dit is nog maar het begin”, vertelt technologiejournalist Kenneth Dée aan VTM NIEUWS.

Ook Gert Verhulst en Natalia werden de afgelopen weken ettelijke malen doodverklaard in valse berichten. Wanneer je die open klikt, wordt er op slinkse wijze geprobeerd om geld af te troggelen. Op je hoede zijn is dan ook de boodschap.

En voor wie zich toch zorgen zou maken: zowel Gert, Natalia als Lieven verkeren in goede gezondheid.

Meer nieuws

Meer nieuws

.