Rudi Vranckx legt uit waarom hij altijd sjaaltjes draagt: “Wil misverstanden vermijden”
PMN
Rudi Vranckx legt uit waarom hij altijd sjaaltjes draagt: “Wil misverstanden vermijden”

Rudi Vranckx is net terug van Israël. Hij bracht daar voor het journaal verslag uit over de oorlog. Het leven van een oorlogsjournalist is nu éénmaal niet zonder gevaar.

Rudi Vranckx zien we heel regelmatig opduiken in ‘Het Journaal’. Hij heeft het dan over de oorlog in Oekraïne of het conflict in Israël.

In Het Laatste Nieuws praat Rudi over iets totaal anders. Hij geeft antwoord op de vraag waarom hij sjaaltjes draagt.

“Ik draag al sjaaltjes van toen ik nog studeerde. Het is een gewoonte geworden. Ik heb een hele collectie sjaaltjes, en ik neem er telkens een drietal mee.”

“Soms draag ik ze niet, maar voor mij zijn ze een soort herinnering aan een andere, betere plaats dan waar ik op dat moment ben.”

“Noem het voor mijn part een beetje een talisman, een geluksbrenger. En om alle misverstanden uit de weg te ruimen: ik draag geen Arafatsjaals, wel Cambodjaanse, Afghaanse, Italiaanse, maar geen enkele met een politieke betekenis.”

Naast zijn sjaaltjes heeft Rudi ook altijd een everzwijntand bij zich. Die heeft hij gekregen van vrienden uit Duitsland.

Deze tand is een symbool voor hem en herinnert hem altijd aan een plek waar rust heerst. Het is duidelijk dat deze kleine voorwerpen zijn manier zijn om vast te houden aan positiviteit en hoop te vinden.

Meer nieuws

Meer nieuws

.