Tom Waes komt tot besef in ‘Kalm Waes’: “Toen ben ik gecrasht”
PMN
Tom Waes komt tot besef in ‘Kalm Waes’: “Toen ben ik gecrasht”
Foto: Photo News

Tom Waes zocht in ‘Kalm Waes’ naar manieren om rustig te worden in een steeds drukkere wereld. Hij vond wel enkele manieren. Het programma heeft hem aan het denken gezet.

Tom Waes moest in ‘Kalm Waes’ verschillende opdrachten doen. Eén van de opdrachten die de presentator moest doen was alleen in een bos blijven. Dat heeft hem wel aan het denken gezet.

Na een week kreeg Tom het loodzwaar. “De zevende dag ben ik gecrasht. Het ging echt niet meer. Christopher McCandless, die avonturier waarover de film ‘Into The Wild’ gemaakt is, zei ooit: ‘Geluk is alleen echt als het gedeeld is.’ Dat drong ineens heel hard tot me door”, licht Tom toe in Dag Allemaal. 

“Sarah, de psychologe, is naar mij toe gekomen. Ze zei: ‘Je bent nu op een breekpunt gekomen, nu moet je er iets mee doen’. Ik heb dat gevoel omarmd.” 

“Heel louterend was dat ik in de resterende drie dagen heel lang heb nagedacht over wie de mensen zijn die voor mij echt belangrijk zijn. Wie zijn de mensen voor ik veel te weinig tijd maak, tegen wie te weinig zeg hoe hard ik hen apprecieer en graag zie?” 

“Eerst en vooral mijn ouders, kinderen en vriendin. Nadat ik terug was, ben ik direct naar mijn ouders gegaan. Ik heb ook een paar goede vrienden en vriendinnen gebeld en gezegd hoe belangrijk ze zijn in mijn leven, en dat ik ze echt gemist had.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.