Zita Wauters laat weten hoe ze echt denkt over de scheiding van haar ouders
PMN
Zita Wauters laat weten hoe ze echt denkt over de scheiding van haar ouders
Foto: Instagram @zitawauters

Zita Wauters is de dochter van Valerie De Booser en Koen Wauters. Haar ouders besloten om in 2020 een punt te zetten achter hun huwelijk. Ze waren 16 jaar getrouwd.

Zita Wauters, de dochter van Valerie De Booser en Koen Wauters, heeft recentelijk gesproken over de scheiding van haar ouders in de VRT-podcast 'Split'.

De ouders van Zita besloten in 2020 na 16 jaar huwelijk een punt achter hun relatie te zetten.

Toen Zita 16 jaar oud was, maakten haar ouders bekend dat ze gingen scheiden. Voor haar was het moeilijkste aspect van de scheiding het feit dat ze haar ouders een week lang moest missen. 
(Lees verder onder de foto)

“Het moeilijkste vond ik dat ik mijn ouders moest missen voor een week", citeert Het Laatste Nieuws haar.

"Ik had mijn rijbewijs nog niet, dus kon niet snel over en weer naar mama of papa. Als ze mij afzetten bij de andere, moest ik soms echt huilen."

"Dat dagelijkse stomme gesprekje over ‘hoe was het op school’, miste ik nu enorm. Daarom stuurde ik vanaf dan wel elke avond een berichtje naar mama of papa: ‘Ik heb een 17 op een toets’.”
(Lees verder onder de foto)

Zita begreep dat vanwege hun bekendheid hun scheiding ook met heel België gedeeld moest worden. Ze kan zich het moment nog goed herinneren waarop haar ouders op Instagram de knop 'delen' indrukten om aan te kondigen dat ze uit elkaar gingen. 

"Nu kan je niet meer terug en nu is het echt. Je krijgt honderdduizend berichten, iedereen begint te bellen en je weet: morgen staat het overal. Dat was een heftig moment.” 

Zita Wauters heeft openhartig gesproken over de impact van de scheiding van haar ouders. Voor veel mensen kan dit herkenbaar zijn, vooral voor kinderen van gescheiden ouders.

"Soms moest ik kiezen: bij wie wil ik nu zijn, bij mijn mama of papa?", legt Zita verder uit.

"Dan had ik het heel lastig en dacht ik: ‘Mochten ze nog samen zijn, dat zou top zijn.’"

"Dan heb ik het een paar keer gehoopt. Maar als ik realistisch en neutraal ben, weet ik dat het beter zo is.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.