Dany Verstraeten met de mond vol tanden na onverwacht nieuws: "Dan zag je mijn verbazing op mijn gezicht"
COS
Dany Verstraeten met de mond vol tanden na onverwacht nieuws: "Dan zag je mijn verbazing op mijn gezicht"
Foto: VTM

Dertig jaar geleden overleed koning Boudewijn op 62-jarige leeftijd in Spanje. Verrassend genoeg werd Boudewijn niet door Filip, maar door zijn broer Albert opgevolgd.

Dany Verstraeten werd in de nacht van 31 juli op 1 augustus wakker gebeld door de redactie van 'VTM Nieuws'. Hij moest een extra nieuwsuitzending presenteren. Aan het einde van de dag kwam het verrassende nieuws dat er was beslist dat Albert Boudewijn zou gaan opvolgen.

Iederen ging ervan uit dat Filip zijn oom zou opvolgen. "Plots kwam het bericht binnen dat de premier niet Filip, maar Albert ging aankondigen als nieuwe koning. Dan zag je mijn verbazing op mijn gezicht", zegt Dany aan Het Laatste Nieuws. "Ik vind het wel grandioos die scène, als je ze terugziet, is ze behoorlijk hilarisch."

"Het is Albert", zegt een redactiemedewerkte. "Is 't Albert?", klinkt het vol ongeloof bij het nieuwsanker. "'t Is Albert!", herhaalt Dany het nieuws. Daar ging de hele voorbereiding. Er lagen immers heel wat papieren met informatie over Filip voor Dany. "Maar dan kwam het onverwachte nieuws."

"Je moet dan beginnen te improviseren. Eens het extra nieuws begonnen is, moet je verder met de middelen die je hebt. De verbazing en verrassing is dan een onderdeel geworden van het nieuws", aldus Dany Verstraeten, die in oktober 68 wordt. Hij presenteert het nieuws al sinds 1989 bij VTM en doet dat sinds 2021 alleen nog op zondagmiddag.

Meer nieuws

Meer nieuws

.