Bram Verbruggen heeft verontrustend nieuws: "Kan voor problemen zorgen"
LHX
Bram Verbruggen heeft verontrustend nieuws: "Kan voor problemen zorgen"
Foto: VRT 1

Het weer is vandaag niet bepaald om over naar huis te schrijven. Het is zwaarbewolkt en in de namiddag kan er veel regen vallen: zo'n 5 tot 10 liter water per vierkant meter.

Naast de bewolking en de regen krijgen we vandaag ook af te rekenen met een fikse wind. "Het gaat vrij krachtig waaien met windstoten tot 60-70 kilometer per uur", voorspelt weerman Bram Verbruggen op Radio2. "En dat bij een graad of 10."

Het is volgens hem slechts een opwarmertje voor morgen. "Dan verwachten we véél regen en véél wind. 5 à 6 Beaufort in het binnenland, aan zee zelfs 7 Beaufort, met windstoten tot 80 of 90 kilometer per uur."

Ook valt er 10 tot 20 liter water per vierkante meter in Vlaanderen. "In de Ardennen kan het gaan over 20 tot 40 liter, dus dat zou eventueel voor problemen kunnen zorgen daar", waarschuwt hij. "Wel opnieuw heel zacht: 13 graden."

Op vrijdag zakt te temperatuur en halen we nog slechts 9 graden, met heel wat buien en opnieuw vrij veel wind. "Ook in het weekend wordt het niet al te warm. 's Ochtends 2 of 3 graden, da's echt wel fris, met kans op buien. En buien bij 2 of 3 graden, dat kunnen van die typische voorjaarsbuien zijn, met eventueel ook hagel."

Voor de Omloop Het Nieuwsblad op zaterdag, de eerste wielerklassieker van het jaar, ziet het er met andere woorden niet goed uit. "Wisselvallig weer, met voorjaarsbuien, goed voelbare wind en een graad of 8. Ook op zondag verwachten we eerst buien en later regen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.