Geniet nog van de zalige nazomer, want Sabine Hagedoren voorspelt heel ander weer voor de nabije toekomst
WVDS
Geniet nog van de zalige nazomer, want Sabine Hagedoren voorspelt heel ander weer voor de nabije toekomst
Foto: VRT 1

Het weer is zich weer aangenaam aan het opstellen. En het is nog even genieten alvorens het frisser gaat worden, althans dat voorspelt weervrouw Sabine Hagedoren.

“We gaan eerst nog wat verder proeven van wat nazomer”, vertelt Sabine op VRT 1. ”Het ochtendgrijs op zondag wordt al gauw weggebrand door de zon.”

“Er gaan heel de dag kunnen genieten van de zon op zaterdag. Later op de dag gaan er misschien wat onschuldige wolken te zien zijn.”

“Het gaat nog warmer worden bij 25 à 26 graden. Er staat weinig wind. Het wordt dus een heel rustige dag.”

“De laatste dag van het weekend doet de temperatuur er nog een schepje bovenop; Dan stijgt de temperatuur tot 27 graden.”

Maar het weer gaat veranderen voorspelt Sabine. “In de loop van de dag zien we toch al wat meer wolken opdagen. Misschien geeft dat lokaal een bui.”

“Van zondagnacht op maandag vergroot de kans op regen en onweersbuien. Maandag zitten we nog wel in de warme lucht, dus in het centrum van het land gaat het nog richting 25 graden.”

“Daarna komen we vanaf dinsdag in gevoelig frissere lucht terecht. Dat wil zeggen tegen dinsdag wordt het nog maar 19 graden. Maar het is vooral de wind die we gaan voelen. Dinsdag en ook woensdag gaat het krachtig waaien.”

“Op woensdag blijft het normaal droog en zwaar bewolkt. Tegen donderdag trekt een regenzone van west naar oost over ons land. Met stevige wind en amper 20 graden.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.