Grote weersverandering op komst: Dit kunnen we verwachten dit weekend
LHX
Grote weersverandering op komst: Dit kunnen we verwachten dit weekend
Foto: VRT 1

De winter is in het land deze week, maar dat blijft niet duren. Dat voorspelt Sabine Hagedoren op Radio2.

Vandaag blijft het nog zonnig, vooral in het oosten van het land. "Vanaf het westen komen er meer wolken opdagen, dus in het westen gaat de zon in de loop van de dag meer en meer gesluierd worden", zegt Sabine Hagedoren. "Maar het blijft droog tot 's avonds."

's Avonds en 's nachts kunnen we in het westen regen verwachten, en na middernacht ook in het oosten. "De temperatuur is lichtjes negatief voor de Hoge Venen en lichtjes positief voor het westen van het land."

Er is echter een grote verandering op komst: het wordt een stuk zachter. "Op vrijdag gaan we richting herfst. Dan denken we aan wind en aan regen", aldus Sabine.

"Vrijdag blijft het nog wel droog en zijn er vooral veel wolken, met in de loop van de dag misschien nog een paar opklaringen en kans op een bui in het westen en het centrum van het land. "En dan in het weekend, zaterdag vooral, is het op en top herfst met wind en buien."

"Er kan vijf tot tien liter water per vierkante meter vallen, met een vrij krachtige zuid- tot zuidwestenwind en wat rukwinden, en temperaturen tot 12 graden", klinkt het. Op zondag kunnen we iets gelijkaardigs verwachten. Ook begin volgende week blijft die kans op regen erin zitten.

Meer nieuws

Meer nieuws

.