Haal die paraplu maar weer boven: Dit kunnen we deze week verwachten
LHX
Haal die paraplu maar weer boven: Dit kunnen we deze week verwachten
Foto: Shutterstock/Brian A Jackson

De afgelopen dagen is het erg mooi weer geweest. Helaas krijgen we deze week wel wat regen en onweer over ons heen.

Vandaag wordt het wisselend bewolkt met kans op buien, meldt het KMI. Die kans is het grootst aan de kust en in het oosten. De buien kunnen in de namiddag lokaal onweerachtig worden. De maxima liggen tussen 18 en 23 graden.

Dinsdag begint droog en zonnig, met hoge bewolking. Vervolgens neemt vanuit Frankrijk de bewolking toe. In de namiddag trekt een regenzone langzaam ons land binnen. In het noorden van het land kunnen buien gepaard gaan met onweer. De maxima liggen tussen 19 en 25 graden.

Woensdag zakt de temperatuur plots fors: we halen dan nog maar 19 graden. De regio's bij Frankrijk krijgen droog weer en opklaringen, in de rest van het land zijn er nog enkele buien die via Nederland en Duitsland wegtrekken.

Op donderdag wisselen zonnige en bewolkte periodes elkaar af. Er ontstaan ook buien, eerst voornamelijk ten zuiden van de Samber en de Maas, en later ook in andere regio's. Die kunnen – opnieuw – gepaard gaan met onweer. We halen maximaal 20 graden.

Vrijdagochtend hangen er veel lage wolken, met lokaal kans op mist. Overdag wordt het wisselend bewolkt. Er is ook kans op buien. In het oosten van het land kan er ook een donderslag te horen zijn. Temperaturen tot 20 graden.

Meer nieuws

Meer nieuws

.