Jacotte Brokken voorspelt weer een wisselvallige week: "Dit wordt de beste dag"
LHX
Jacotte Brokken voorspelt weer een wisselvallige week: "Dit wordt de beste dag"
Foto: VRT

Gisteren kregen we heel wat wind en regen te verduren, maar vandaag wordt het gelukkig weer iets rustiger. Van mooi weer is echter nog geen sprake.

"Vandaag krijgen we opnieuw buien en onweer die zich van west naar oost verspreiden", voorspelt Jacotte Brokken op Radio2. Er zijn ook rukwinden, maar die zijn niet zo sterk als gisteren: ze halen zo'n 50 tot 70 kilometer per uur. 

"In de namiddag wordt het zonniger aan zee, en ook droog. We krijgen temperaturen tot maar 16 graden en een zwakke tot matige wind in het binnenland en een matige wind aan zee."

Die frisse temperaturen zijn er ook morgen weer. 's Ochtends zijn er nog brede opklaringen, met eventueel hier en daar al een bui. In de namidag wordt het wisselvalliger met wolkenvelden en buien.

"Donderdag ziet er voorlopig de beste dag uit", aldus Jacotte. Het wordt dan namelijk overwegend droog. "Zonnige periodes in de voormiddag, maar naar de namiddag toe telkens wat meer stapelwolken, bij 18 graden."

"Op vrijdag zitten we weer op het gemiddelde voor deze tijd van het jaar: 21 graden." Maar tot zover het goede nieuws. "Het wordt een zwaarbewolkte dag met af en toe wat lichte regen."

"Droog en zonnig wordt het dus niet, maar wel zacht. Dat zachte weer blijft ook dit weekend hangen, maar opnieuw wordt het niet helemaal droog."

Meer nieuws

Meer nieuws

.