KMI heeft geen goed nieuws: Het warme weer maakt plaats voor iets totaal anders
PMN
KMI heeft geen goed nieuws: Het warme weer maakt plaats voor iets totaal anders
Foto: Pixabay

Het was gisteren nog best een aangename dag. Mogen we dat vandaag ook verwachten?

Vandaag breidt de regen zich uit over het hele land (ze bereikt Belgisch Lotharingen rond de middag). Er valt soms veel neerslag met waarden tussen 10 en 15 l/m² in 24 uur en plaatselijk zelfs 20 tot 25 l/m² (in het uiterste noorden van het land en op de Hoge Venen).

De maxima schommelen tussen 5 of 6 graden op de Ardense hoogten en 11 tot 12 graden in de Westhoek.

Morgen is er veel bewolking en is het aanvankelijk droog op de meeste plaatsen. In de Ardennen kan er een buitje vallen. In de namiddag verschijnen er wat meer opklaringen maar kan er ook elders een buitje vallen. De maxima schommelen tussen 7 à 8 graden in de Hoge Venen en 11 graden in Vlaanderen bij een overwegend matige wind uit west tot zuidwest.

Dinsdag blijft het droog met doorgaans veel bewolking maar nu en dan ook wel opklaringen. De maxima liggen tussen zo'n 7 graden in de Hoge Ardennen en 10 à 11 graden in Vlaanderen. De wind wordt matig uit zuidwest.

Het blijft de komende twee weken wisselvallig met geregeld regen of buien. De temperaturen kunnen vrij grote schommelingen gaan vertonen met doorgaans maxima van 5 tot 9 graden in het centrum. In de Ardennen kan daarbij de neerslag bij momenten winters worden.

Meer nieuws

Meer nieuws

.