KMI heeft heel goed nieuws: 'Het weer voor de komende 14 dagen'
PMN
KMI heeft heel goed nieuws: 'Het weer voor de komende 14 dagen'
Foto: foto: Pixabay (archieffoto)

Het was gisteren overwegend een droge dag. Staat ons dat vandaag ook te wachten?

Vandaag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt. In de voormiddag verschijnen er al enkele lokale buitjes maar op veel plaatsen is het nog meestal droog. Vooral na de middag verwachten we meer buien die van west naar oost door het land trekken.

De maxima schommelen tussen 5 graden op de Hoge Venen en 10 graden in Vlaanderen. De wind waait matig uit zuidwesten en ruimt aan de kust naar westnoordwest.

Morgen start in vele streken met vrij veel lage wolken. In de loop van de dag wordt het eerder wisselend bewolkt met in de namiddag kans op buien, die van west naar oost over ons land trekken. Nadien wordt het droog met brede opklaringen vanaf de Kuststreek. We halen maxima van 5 of 6 graden in de Ardennen tot 8 of 9 graden in Vlaanderen. Er staat een matige wind uit westzuidwest.

Het KMI kijkt ook al vooruit naar de weersverwachtingen voor de komende 14 dagen. Met een meer continentale noordoostelijke luchtstroom wordt het tijdelijk koeler met maxima tussen 6 en 8 graden in het centrum van het land, hetgeen normaal is voor de tijd van het jaar. Aan het begin van deze periode lijkt het droger te worden. Nadien lijkt het opnieuw zachter te worden.

Meer nieuws

Meer nieuws

.