Het weer Mogen we hopen op een witte kerst? Dit weer staat er ons de komende twee weken te wachten
PMN
Mogen we hopen op een witte kerst? Dit weer staat er ons de komende twee weken te wachten
Foto: Photo News

Het was gisteren een zonnige dag. Tegen de avond kwam er dan wel de regen. Blijft het vandaag droog?

Vandaag blijft de lage bewolking hardnekkig, waarbij er wat lichte regen of motregen in het oosten kan vallen tijdens de voormiddag. In de Ardennen hangt er mist, terwijl in het uiterste westen gemakkelijker opklaringen voorkomen, maar ook enkele buien in de namiddag. De temperatuur loopt op tot 11 graden.

Zaterdag start droog, maar wel zwaarbewolkt. Vanaf de middag trekt er vanuit Frankrijk een actieve regenzone het land in. Tegen de avond wordt het in het westen droog, tegen middernacht wellicht ook in het oosten. Het blijft zacht met 11 graden.

Zondag start droog en vrij zonnig, maar vanaf de middag neemt bewolking toe vanaf het zuidwesten. Later op de middag gaat het dan opnieuw regenen. 

Het is erg zacht met maxima tussen 6 en 12 graden. De wind wakkert in de namiddag aan en wordt vrij krachtig uit het zuiden tot zuidwesten met rukwinden tot 60 of 70 km/u.

Het KMI kijkt ook al vooruit naar het weer de komende twee weken. Is er een witte kerst in zicht?

Tijdens de hele periode is de neerslagkans klein, door de invloed van een hogedrukgebied, dat wellicht hardnekkig in onze omgeving zal liggen. De kans op nachtvorst is daarbij groot en de maxima liggen rond 6 graden in het centrum (wat normale waarden zijn)

Meer nieuws

Meer nieuws

.