Sabine Hagedoren is duidelijk: 'Dan wordt het weer een stuk kouder'
LHX
Sabine Hagedoren is duidelijk: 'Dan wordt het weer een stuk kouder'
Foto: VRT1

Regen, wind, zachte temperaturen... Het is momenteel echt herfstweer. Maar voor hoe lang nog?

Vandaag liggen de maxima rond 11, misschien lokaal 12, graden, zegt Sabine Hagedoren op Radio2. "Het gaat vrij krachtig tot krachtig waaien, met af en toe rukwinden tot 65, en lokaal 85, kilometer per uur. Vanaf de Franse grens gaat het ook nog eens regenen. Dus herfstweer eigenlijk."

"In de loop van de namiddag voor het westen van het land opnieuw wat wisselvallig, wat wil zeggen dat de zon er dan af en toe opnieuw door komt", voegt ze er ook aan toe.

Dat herfstgevoel houdt morgen ook stand. "Iets minder wind, maar nog altijd goed voelbaar. Eerst droog weer en opklaringen, maar later op de dag komen er alweer wolken en krijgen we de volgende portie regen over ons heen."

"Dat is redelijk veel regen, 10 tot 15 liter water per vierkante meter voor Vlaanderen en Brussel en in de Ardennen kan dat nog wat meer zijn."

Ook maandag blijven de temperaturen zacht en blijft de wind aanhouden. "Een volgende portie regen en buien is voor dinsdag. Nog altijd dat zachte weer, tot 12 of zelfs 13 graden", klinkt het.

Vanaf woensdag komt daar verandering in. In de loop van de dag zullen de temperaturen aanzienlijk zakken. "We gaan opnieuw naar koeler weer op donderdag en vrijdag, naar normalere temperaturen, tot een graad of zeven." 

Meer nieuws

Meer nieuws

.