Waar is dat zomerweer? Enkele zeer frisse dagen op komst
LHX
Waar is dat zomerweer? Enkele zeer frisse dagen op komst
Foto: Pixabay

Iedereen verlangt naar de zomer, maar die laat maar op zich wachten. De komende dagen wordt het erg fris voor de tijd van het jaar, meldt het KMI.

Geen mooi weer vandaag: er trekt een regen- en buienzone door ons land. In de loop van de namiddag zullen er vanaf het westen enkele opklaringen verschijnen, maar er kunnen nog steeds buien voorkomen.

Die kunnen erg intens zijn en gepaard gaan met sterke windstoten tot 85 kilometer per uur of meer. Aan de kust wordt de wind tijdelijk krachtig tot zeer krachtig. We vertoeven bovendien in polaire lucht, wat betekent dat het niet warmer wordt dan 16 graden.

Ook morgen en woensdag halen we maximum 16 graden. Morgen begint de dag zonnig en grotendeels droog, maar na de middag vergroot de kans op een bui en is het wisselend bewolkt. De wind is afgezwakt en waait nog slechts matig.

Woensdagochtend wordt opnieuw vrij zonnig. Daarna wordt het gedeeltelijk bewolkt en kan er landinwaarts lokaal een bui vallen.

Ook donderdag begint vrij zonnig, met later op de dag wat meer wolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog. Het kwik stijgt weer een beetje, tot 18 graden.

Meer nieuws

Meer nieuws

.