Belgisch inzending voor het Songfestival is voorgesteld: De meningen zijn verdeeld
LHX
Belgisch inzending voor het Songfestival is voorgesteld: De meningen zijn verdeeld
Foto: Photonews

Dit jaar is het de RTBF die een kandidaat voor Het Eurovisiesongfestival heeft geselecteerd. Het is de Brusselse zanger Mustii geworden.

Vanochtend heeft Mustii (de artiestennaam van Thomas Mustin) zijn inzending voor het Eurovisiesongfestival voorgesteld. Het nummer heet 'Before The Party's Over'. 

Het is een krachtige, donkere popsong die hij schreef met onder andere Pierre Dumoulin. Die kennen we nog van 'City Lights', het nummer waarmee Blance in 2017 een vierde plaats veroverde.

Opvallend aan 'Before The Party's Over' is dat er een gigantisch koor in voorkomt. Vorige maand deed de zanger namelijk een bijzondere oproep aan zijn fans: zij mochten een stukje van zijn lied mee inzingen.

Hoe het nummer onthaald wordt? De reacties lijken overwegend positief. "Helemaal niet slecht", wordt er gereageerd op sociale media. "Supergoed! Ik kijk er al naar uit om het live te zien!" "Dit haalt met gemak de finale!"

"Kippenvel", klinkt het zelfs. "Ik vind het de beste Belgische inzending van de laatste tien jaar." "Kanshebber voor de winst."

Toch zijn er ook minder enthousiaste commentaren. "Geen schijn van kans. Goede zanger, maar het nummer is niet 'wauw' en komt veel te laat op gang", luiden die. "Het soort liedje dat ergens in de hoop verdwijnt." "Ik vrees dat we hiermee niet veel potten gaan breken."

Meer nieuws

Meer nieuws

.