Na overwinning op Songfestival: Het loopt al meteen mis voor Zwitserse Nemo
LHX
Na overwinning op Songfestival: Het loopt al meteen mis voor Zwitserse Nemo
Foto: Photonews

De voorspelling van de bookmakers is uitgekomen: de Zwitserse Nemo heeft het Eurovisiesongfestival gewonnen. Meteen na de uitreiking van de trofee liep het echter al mis.

De Zwitserse Nemo heeft geschiedenis geschreven. Die is de eerste openlijk non-binaire persoon die het Eurovisiesongfestival wint. Volgend jaar vindt de wedstrijd dus in Zwitserland plaats.

Met de overwinning van Nemo wordt een wel heel tumultueus Songfestival afgesloten. Dit jaar draaide het nauwelijkse om de muziek. De heisa rond Joost Klein en de deelname van Israël overschaduwden alles.

Alsof dat alles nog niet genoeg was, liep het ook nog eens fout met de trofee. Toen Nemo die net had ontvangen en hun song 'The code' nog eens opvoerde, zette die de glazen microfoon iets te hevig neer op het podium.

Het gevolg: hun trofee lag al meteen aan diggelen. "Ik heb 'the code' gebroken en ik heb ook mijn trofee gebroken", reageerde die daarop. "Misschien kan de trofee hersteld worden. Het Songfestival zelf heeft misschien ook een beetje herstelling nodig." Intussen heeft de zanger een nieuwe trofee gekregen.

Graham saying “dont break the trophy” followed by the clink of Eurovision 2024 winner Nemo smashing the trophy is iconic #Eurovision pic.twitter.com/DgH9ziJmsH

— Louie Rowe (@louierowe_) May 11, 2024

Meer nieuws

Meer nieuws

.