Na 1 dag! Netflix-fans massaal in de ban van extreem suspensvolle thrillerserie: “Het hield me de hele nacht wakker”
WVDS
Na 1 dag! Netflix-fans massaal in de ban van extreem suspensvolle thrillerserie: “Het hield me de hele nacht wakker”
Foto: Netflix

Wie op zoek gaat naar een goed verhaal is met een gloednieuwe thrillerserie bij Netflix aan het juiste adres. Een duister verhaal ontplooit zich voor je ogen.

Dear Child (originele Duitse titel Liebes Kind) is gebaseerd op de gelijknamige internationale bestseller en ontrolt zijn spannende verhaal over zes afleveringen. 

In Dear Child wordt een 13 jaar oude vermissingszaak heropend met verbluffende en dramatische wendingen. Wanneer een onbekende vrouw 's nachts wordt aangereden door een auto in een Duits bos, hebben artsen en verpleegkundigen op de eerste hulp veel vragen. 

En als ze eenmaal beginnen te praten met het vroegrijpe en vreemde meisje dat haar vergezelt in de ambulance, wordt het mysterie dieper - en urgenter. Zo blijkt dat de onbekende vrouw, Lena in volledige afzondering leefde in een streng beveiligd huis met de twee kinderen Hannah en Jonathan. 

Ze eten, gaan naar het toilet en naar bed op precies voorgeschreven tijden. Zodra hij de kamer binnenkomt, gaan ze in de rij staan om hun handen te laten zien. Ze doen alles wat hij zegt.

Dear Child begint waar traditionele thrillers eindigen: met verlossing. Maar de ware omvang van deze nachtmerrie wordt pas onthuld met de aankomst van Lena's ouders in het ziekenhuis diezelfde nacht. Ze zijn al bijna 13 jaar wanhopig op zoek naar hun vermiste dochter...

In de hoofdrollen zie je:

  • Kim Riedle (Skylines, Back for Good) as Lena
  • Hans Löw (I’m Your Man, Toni Erdmann, In My Room) as Gerd Bühling, a CID officer who was in charge of the Lena Beck missing persons case 13 years ago
  • Naila Schuberth (Bird Box: Barcelona, Blackout) as Hannah, Lena’s 12-year-old daughter
  • Sammy Schrein (German Crime Story: Gefesselt) as Jonathan, Lena’s 8-year-old son

Het is net zo spannend als Gone Girl, terwijl het claustrofobische, kerkerachtige scenario dat het kleine meisje (Naila Schuberth) thuis beschrijft, doet denken aan Room. In Dear Child lijken alle kronkelige wegen en plots terug te wijzen naar dat donkere bos - of toch niet?

Het verhaal staat nog maar één dag op Netflix, maar de reacties lopen vlot binnen. Wat duidt op heel veel interesse bij de kijkers. Dit is wat zij van de miniserie vinden.

"Vandaag gekeken. Ik zou het een 9/10 geven."

"Nu aan het kijken en het is echt goed."

“Net helemaal afgekeken, was echt goed het hield me de hele nacht wakker.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.