Omstreden project op Netflix doet abonnees massaal kijken
WVDS
Omstreden project op Netflix doet abonnees massaal kijken
Foto: Netflix

Op Netflix staat sinds 13 september een gedramatiseerde biografische miniserie. De serie wordt onmiddellijk massaal bekeken en staat al op de 6e plaats in België na 2 dagen.

Tapie of Class Act is een miniserie die het lot volgt van een buitengewoon personage: Bernard Tapie. De serie wordt beschreven als een mix van biografie en fictie.

Tapie geldt als een van de meest iconische en controversiële Franse publieke figuren. In zeven afleveringen kruipt Laurent Lafitte in de huid van Bernard Tapie en onderzoekt hij zijn opkomst en ondergang.

Bernard Tapie, is een veelzijdig persoon met heel wat aspecten die belicht worden in de serie. Zo is hij een Franse zakenman, acteur, zanger en voormalig politicus. Het vertelt het verhaal van "een gewone man met een buitengewone ambitie".

De serie Tapie bestaat uit zeven afleveringen die de verschillende aspecten van Tapie’s leven belichten, zoals zijn opkomst van een arbeiderszoon tot een succesvolle ondernemer. Maar ook zijn betrokkenheid bij de voetbalclub Olympique de Marseille.

Ook een luik over zijn politieke carrière onder president François Mitterrand, zijn juridische problemen rond de verkoop van Adidas mogen niet ontbreken.

De serie Tapie is gebaseerd op de boeken “Tapie le scandaleux” van Laurent Greilsamer en “Tapie l’homme d’affaires” van Jean-Michel Verne. De hoofdrol wordt gespeeld door Laurent Lafitte, die eerder te zien was in de film Elle van Paul Verhoeven. De serie is gemaakt door Tristan Séguéla en Olivier Demangel.

De serie heeft veel kritiek gekregen van de familie van Tapie, die niet geraadpleegd werd over het project en die het respectloos vinden om zijn naam te gebruiken voor een fictief verhaal. Tapie zelf had zich voor zijn dood ook uitgesproken tegen de serie.

Meer nieuws

Meer nieuws

.