Erg pijnlijk nieuws voor Erik Van Looy
LHX
Erg pijnlijk nieuws voor Erik Van Looy
Foto: GoPlay

Erik Van Looy is al lang een vaste waarde in het Vlaamse showbizzlandschap, maar daar stopt zijn ambitie niet. Hij wil graag ook Nederland veroveren.

Dat hij in Nederland ook bekend wil worden, steekt Erik Van Looy niet onder stoelen of banken. Hij nam er vorig jaar al deel aan 'De Slimste Mens Ter Wereld', mét ooglapje, waardoor hij een onvergetelijke indruk naliet.

Nu is het eindelijk tijd voor zijn grote doorbraak: hij presenteert momenteel 'De pappenheimers' in Nederland. Helaas loopt dat niet helemaal zoals gehoopt.

De quiz maakte een best goede start, maar na drie afleveringen blijven de kijkcijfers steeds zakken. Waar de eerste aflevering nog 660.000 kijkers haalde, bleven er bij de derde aflevering nog slechts 290.000 over.

In de podcast 'Tina's TV Update' verklaart Tina Nijkamp wat de reden is van de teleurstellende cijfers. Ze vermoedt dat het te verdienen bedrag te laag ligt voor de kijkers. 

"In Nederland zijn we niet onder de indruk van 17.000 euro in de finale. Dat is een peulenschil als je vergelijkt met 'Miljoenenjacht' van Linda De Mol", klinkt het.

Wat volgens haar ook meespeelt, is het feit dat Erik nogal onverstaanbaar praat. "Hij leest veel van zijn kaartjes af en maakt amper contact met de kijker. Hij kijkt weinig in de camera, waardoor je de kijker buitensluit."

Meer nieuws

Meer nieuws

.