Het is vandaag opnieuw een heel belangrijke dag voor Sven Pichal
PMN
Het is vandaag opnieuw een heel belangrijke dag voor Sven Pichal
Foto: Photo News

Sven Pichal zit nog steeds opgesloten in de gevangenis van Turnhout. Het is vandaag opnieuw een belangrijke dag voor hem.

Sven Pichal moet vandaag opnieuw voor de Kamer Van Inbeschuldigingstelling verschijnen. Die moet beslissen over zijn verdere aanhouding.

De advocaten van Pichal gaan allicht vragen om hem terug naar huis te laten gaan met een enkelband. Vorige week moest de gevallen Radio 2-presentator ook al voor de Kamer Van Inbeschuldigingstelling verschijnen.

De verwachting was de advocaten van Pichal vorige week al zouden vragen om hem een enkelband te geven, maar dat gebeurde niet. Ze vroegen uitstel door “onvoorziene omstandigheden”.

De Kamer Van Inbeschuldigingstelling gaf hen een week uitstel. En dus komt de zaak vandaag opnieuw voor.
(Lees verder onder de foto)

Eerder besliste de Raadkamer al dat Pichal naar huis mocht met een enkelband. Zo kon hij zijn voorhechtenis thuis uitzitten in plaats van in de gevangenis.

Dat was buiten het parket gerekend. Zij gingen in beroep tegen die beslissing.

Dat kan het parket nu niet meer. Er is immers geen beroep mogelijk tegen de beslissing van de Kamer Van Inbeschuldigingstelling.

Intussen zit Pichal al enkele weken in de gevangenis. Hij wordt gelinkt aan het bezitten en verspreiden van kinderporno.

Meer nieuws

Meer nieuws

.