Sven Pichal deelde zijn cel met iemand die ook veel in de media is verschenen
PMN
Sven Pichal deelde zijn cel met iemand die ook veel in de media is verschenen
Foto: Photo News

De kans is groot dat Sven Pichal zijn laatste nacht in de gevangenis van Turnhout heeft doorgebracht. Hij mag de gevangenis verlaten met een enkelband. De gevallen radiomaker wordt gelinkt aan het bezitten en verspreiden van kinderporno.

Sven Pichal, die we kennen als ‘De Inspecteur’ bij Radio 2, mag de gevangenis verlaten met een enkelband. Verdere opsluiting bleek niet nodig.

De psychiatrische verslagen zijn afgerond en de gewezen radiomaker werkte goed mee aan het onderzoek. Dat onderzoek zou zich ook in de eindfase bevinden.

Pichal zat bijna drie maanden opgesloten in de gevangenis. Op een vast thuisadres zal hij een intensieve begeleiding krijgen om te werken aan zijn problematiek, schrijft Het Nieuwsblad.
(Lees verder onder de foto)

Tijdens zijn verblijf leefde hij erg geïsoleerd. Hij deed bijvoorbeeld nooit mee aan de wandelingen met de andere gedetineerden.

Na verloop van tijd zat Pichal niet alleen meer in de cel. Hij deelde een cel met iemand die ook vaak in de media is verschenen.

Pichal deelde samen met Gunther Uwents een cel. Dat is de man die drie jaar geleden juf Mieke uit Noordwijk vermoordde met honderd messteken.
(Lees verder onder de foto)

De beslissing om Pichal een enkelband te geven, zal voor hem allicht een opluchting zijn.

Zijn advocaten oordelen dat hij op een vast verblijfsadres een betere begeleiding kan krijgen dan in de gevangenis.

Het is niet duidelijk of Pichal terug naar huis zal keren of op een ander adres gaat wonen. Hij staat onder elektronisch toezicht en mag in geen geval zijn woning verlaten.

Meer nieuws

Meer nieuws

.