Sven Pichal levenslang in de gevangenis? Zijn advocaat heeft er wat over te zeggen
PMN
Sven Pichal levenslang in de gevangenis? Zijn advocaat heeft er wat over te zeggen
Foto: Photo News

Sven Pichal zit opgesloten in de gevangenis van Turnhout. Het onderzoek tegen hem is nog lopende.

Sven Pichal wordt gelinkt aan het bezitten en verspreiden van kinderporno. Er zijn heel wat mensen op de sociale media die hem levenslang in de gevangenis willen houden.

Guy D'Haeseleer van Vlaams Belang deelt de mening van die mensen. "Ik heb al veel gelezen over Sven Pichal en zijn mentale welzijn. Waar ik weinig of niets over lees, is de discussie over het welzijn van al de kinderen die misbruikt zijn geweest door een pedofiel", zei D'Haeseleer in 'De Afspraak'.

"Wat mij betreft kan men niet streng genoeg zijn tegenover pedofielen. En ik denk dat we die permanent moeten kunnen weren uit onze maatschappij, dat chemische castratie mogelijk gemaakt moet worden."

"Want ik denk dat de kans op recidive bij die mensen heel erg groot is en de schade die ze aanrichten is ronduit dramatisch en onherstelbaar. Dus ik denk dat we die mensen voorgoed uit onze maatschappij moeten weren."

Advocaat Walter Damen was het daar niet mee eens: "Je kan ze niet permanent weren. Want dan moet je de strafwetgeving aanpassen en dan kom je in strijd met het Europees Hof. Punt."

"Dat is ook heel realistisch en dat is de zaak benoemen. Het Europees Hof voorziet nu eenmaal niet een levenslange opsluiting zonder mogelijkheid tot invrijheidstelling."

"Dat is één. Twee: er wordt overal geschreven over de slachtoffers. Child Focus is daarmee bezig. Er zijn teams die daar achter zitten. Er wordt intensief opgespoord. Er zijn veel mogelijkheden om slachtoffers op te vangen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.