'Thuis'-acteur Mathias Vergels doet pijnlijke bekentenis: "Heb ongelooflijk veel kapotgemaakt"
LHX
'Thuis'-acteur Mathias Vergels doet pijnlijke bekentenis: "Heb ongelooflijk veel kapotgemaakt"
Foto: VRT

Mathias Vergels, bekend als Lowie in 'Thuis', is dit jaar ambassadeur van de nieuwe Te Gek!?-campagne. Voor het eerst praat hij over de psychische problemen waar hij al heel lang mee worstelt.

"Ik vind het nog altijd niet gemakkelijk om het onderwerp aan te snijden, maar het taboe rond psychisch lijden moet weg", zegt Mathias Vergels in De Standaard. Hijzelf worstelt er al sinds zijn tienerjaren mee.

Toen hij een jaar of veertien was, kwamen de donkere gedachten. Bipolair, was de conclusie van de dokter. Daarbovenop had hij een grote hang naar verslavende middelen. "Alles heb ik geprobeerd, echt alles wat in dit land te krijgen is", bekent hij.

Dat had grote gevolgen. Hij maakte zijn school niet af, waardoor hij tot op de dag van vandaag geen diploma heeft. "Ik heb ongelooflijk veel kapotgemaakt: vriendschappen, familiebanden, relaties. Ten dele door mijn gedrag, en ook doordat ze niet weten wat het is."

Sinds de geboorte van zijn zoontje gaat het gelukkig een stuk beter met hem. "Het vaderschap daagt me uit om beter te doen. Je schuift je persoonlijke issues aan de kant, de wereld draait niet meer alleen om jezelf." Toch weet hij dat het iets is dat altijd zal blijven sluimeren. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Mathias Vergels (@mathiasvergels)

Meer nieuws

Meer nieuws

.