Dany Verstraeten enorm geschrokken door wat hij ziet bij dochter Julie: "Heel hard bij me binnengekomen"
COS
Dany Verstraeten enorm geschrokken door wat hij ziet bij dochter Julie: "Heel hard bij me binnengekomen"
Foto: VTM

Dany Verstraeten gaat op dinsdag 5 september officieel met pensioen. Het 'VTM Nieuws'-anker zien we dan nog een keer aan het werk tijdens het avondnieuws. Later op de avond is er 'Dank u Dany' bij VTM.

Dany Verstraeten was erbij toen VTM in 1989 werd opgericht. Dany is het enige huidige nieuwsanker dat er al vanaf de start van 'VTM Nieuws' bij is. Op dinsdag 5 september presenteert Dany, die in oktober 68 wordt, voor de laatste keer het avondnieuws. Na 'Familie' is er het eerbetoon 'Dank u Dany', waarin Koen Wauters Dany op roadtrip down memory lane neemt.

Meer dan 34 jaar volgde Dany de actualiteit van dichtbij. Doorheen de jaren merkte hij de wereld alsmaar kleiner worden. "We weten veel meer dan vroeger. Slecht nieuws dat ons vroeger nooit bereikte, komt nu wel tot hier, waardoor het soms lijkt alsof het overal kommer en kwel is", zegt Dany in Het Laatste Nieuws.

(Lees verder onder de foto.)

Dany Verstraeten in 'Dank u Dany'
VTM

Het nieuws volgen vertekent volgens Dany je blik op de werkelijkheid. "En dat is geen zelfkirtiek. Het is onze taak om nieuws te brengen, en nieuws is vaak slecht nieuws. Maar sommige mensen haken af omdat ze aan een nieuwsuitzending alleen maar een slecht gevoel overhouden. Dat is een beetje struisvogelpolitiek, maar ik begrijp dat wel."

"Dat is heel hard bij me binnengekomen toen mijn dochter het nieuws begon te volgen", vertelt Dany. Julie was ongeveerd zes en wou weleens zien wat haar papa deed. "Dus keek ze elke avond. Maar na een tijdje zijn we daarmee moeten stoppen: ze sliep slecht en ze werd angstig. Al die problemen, al dat verdriet, dat was te veel voor dat kind. 'Kijk maar naar het Ketnet-journaal', hebben we toen gezegd."

Meer nieuws

Meer nieuws

.