Karen Damen pikt het niet langer en neemt drastische beslissing
COS
Karen Damen pikt het niet langer en neemt drastische beslissing
Foto: GoPlay

Internetfrauders gaan tegenwoordig op verschillende manieren aan het werk. Ze gebruiken zelfs Karen Damen om mensen in de val te lokken.

Karen Damen vertelde deze zomer in Dag Allemaal over het feit dat internetfrauders het op haar (en haar fans) gemunt heeft. Karens foto verschijnt nu al maanden op sociale media met koppen die doen vermoeden dat Karen iets mispeuterd heeft, gearresteerd is of naar de gevangenis moet.

De praktijken houden al maanden aan. Karen blijft het doelwit van de cybercriminelen. Karen kreeg intussen ook al te horen dat er al verschillende mensen in de val getrapt zijn. Dat vindt de 'Familie'-actrice enorm jammer. Ze heeft dan ook beslist stappen te ondernemen.

Karen en haar manager William Vaesen hebben intussen een advocaat onder de arm genomen. "We hebben ondertussen onze advocaat de opdracht gegeven om een klacht in te dienen tegen onbekenden", zegt Karens manager aan Het Laatste Nieuws.

"Al lijkt het op het eerste zicht een maat voor niets, omdat deze mensen of organisaties zo sluw georganiseerd zijn. Ze zijn zo mobiel, waardoor ze vaak onvindbaar zijn en het bijna onmogelijk is om er de hand op te leggen." Volgens William is er nood aan een wetgeving. "Om in de mate van het mogelijke hier een halt aan toe te roepen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.