Kijkers van 'The Voice' vinden het maar niets: Ze doen hun beklag bij de makers
LHX
Kijkers van 'The Voice' vinden het maar niets: Ze doen hun beklag bij de makers
Foto: VTM

In 'The Voice van Vlaanderen' zijn de Cross Battles afgelopen. Eén van de coaches komt als grote winnaar uit de bus.

De Cross Battles waren een heel nieuw onderdeel van 'The Voice van Vlaanderen'. Voor het eerst konden de coaches elkáár uitdagen. Daarvoor moesten ze hun beste tactiek en inschattingsvermogen bovenhalen om de juiste kandidaten tegenover elkaar te zetten.

Het resultaat is opmerkelijk. Mathieu Terryn houdt van zijn team maar liefst vijf stemmen over. Koen Wauters heeft er nog drie en Natalia en Jan Paternoster elk twee. Vijfde coach Laura Tesoro heeft er ook nog twee, maar daar wordt op 2 april, na een stemming door de luisteraars van Qmusic, nog iemand aan toegevoegd.

De strijd is hard geweest de voorbije weken, en ook de kijkers van het programma hebben op het puntje van hun stoel gezeten. Helaas lijken zij niet zo tevreden over de nieuwe spelregels.

"De coaches stemmen de sterkste tegenkandidaten weg. Dit is een fout systeem", reageren ze op sociale media. "Deze nieuwe aanpak kan mij echt niet bekoren. Het is meer een strijd tussen de coaches en de kandidaten komen op de tweede plaats. Jammer, want het was een mooi programma."

"Ik vind dat die Cross Battles heel 'The Voice' kapotmaken. Er zijn al twee kandidaten naar huis gestuurd door de stemming van 'klein muzikaal Vlaanderen' die 100% verdienden om maar de liveshows te gaan."

"Volgend jaar de Cross Battles weer schrappen", roepen ze dan ook op. "Nu starten de teams ongelijk aan de lives en de stemming verliep ook niet altijd juist."

Meer nieuws

Meer nieuws

.