Kürt Rogiers van dichtbij geconfronteerd met ALS: “Beter zal het niet meer worden”
ASX
Kürt Rogiers van dichtbij geconfronteerd met ALS: “Beter zal het niet meer worden”
Foto: VTM

‘Familie’-acteur Kürt Rogiers is momenteel te zien in ‘Een Echte Job’. Kürt draait mee op de dienst abdominale transplantatie, waar hij met heel veel patiënten en ellende in aanraking komt. Ook op privé-vlak beleefde de acteur niet de mooiste maanden.

“Mijn vader heeft al vijftien jaar chronische kanker”, vertelt Kürt in weekblad Story. “Eerst was het prostaatkanker, nadien darmkanker, beenmergkanker, blaaskanker. Bovendien moest hij ook al eens onder het mes voor zijn hart.”

Ook Kürts moeder sukkelt met haar gezondheid. “Mijn moeder kreeg afgelopen zomer de diagnose van ALS. Gelukkig heeft ze de trage vorm, maar beter zal het niet meer worden. De ene dag gaat al wat beter dan de andere, maar we proberen nu zoveel mogelijk mooie herinneringen te maken”, klinkt het vastberaden.

Meedraaien in een ziekenhuis vond Kürt naar eigen zeggen een voorrecht. “Het zorgzame aspect spreekt me enorm aan. Ik zorg graag voor anderen. Alleen ben ik niet zo handig”, lacht Kürt. Het verzorgen van anderen zit de familie Rogiers overigens duidelijk in het bloed.

“Mijn moeder was verzorgster op de dienst geriatrie”, vertelt Kürt. Ook oudste dochter Lola zit nu in haar eerste jaar verpleegkunde. “Het is een mooi beroep waar ze hopelijk de rest van haar leven nog veel plezier aan zal beleven”, vertelt Kürt.

Spijt dat hij voor een acteercarrière gekozen heeft, heeft Kürt allerminst. “Verpleegkundigen zijn onmisbaar, maar acteurs zorgen wel voor verstrooiing bij de mensen. In de middeleeuwen hadden ze ook een nar nodig, hé”, besluit Kürt grappend.

Meer nieuws

Meer nieuws

.