Na bijzondere actie voor 'The Masked Singer': Showbizzwatcher heeft slecht nieuws over nieuw seizoen
COS
Na bijzondere actie voor 'The Masked Singer': Showbizzwatcher heeft slecht nieuws over nieuw seizoen
Foto: VTM

'The Masked Singer' is al drie seizoenen lang een van de populairste programma's op VTM. Fans sprongen onlangs een gat in de lucht, want een vierde seizoen komt eraan.

Er was niemand die twijfelde of er een vierde seizoen van 'The Masked Singer' zou komen. Het was eerder een kwestie van: wanneer gaat VTM het nieuwe seizoen officieel bevestigen. Dat deed de zender recent met de aankondiging van een wel heel bijzondere actie: kijkers mogen zélf een Masked Singer ontwerpen.

Vlaanderen krijgt dit keer de kans om zelf het brein te worden achter één van de nieuwe, mysterieuze karakters. Iedereen mag een karakter tekenen of ontwerpen. Alle creatieve zielen mogen hun fantasie de vrije loop laten gaan en hun creatie insturen tot vrijdag 11 augustus via vtm.be. Naast het uiterlijk, mogen ze ook de innerlijke eigenschappen van hun creatie bepalen. 

Die datum baart ons nu wel een beetje zorgen. Voor het derde seizoen van start ging vertelde programmamaker Olivier Deprez aan Humo dat het maken van de kostuums veel meer tijd kost dan ze aanvankelijk dachten. "Nadat de schets afgewerkt is, duurt het nog gemakkelijk een maand of zeven voor het pak er effectief ligt", zei hij.

Als de inzendingen tot en met 11 augustus mogen worden ingestuurd, zou het in principe nog tot maart kunnen duren voor het kostuum effectief klaar is. Als we ervan uitgaan dat het kijkerskostuum het enige is dat nog gemaakt moet worden, zou de zaak wel wat versneld kunnen worden. Maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de opnames net als vorig jaar in november van start kunnen gaan.

Jens, Julie, Karen en co

Wat we al weten over het nieuwe seizoen van 'The Masked Singer'? Dat Jens Dendoncker wellicht opnieuw zal presenteren. Hij deelde het promotiefilmpje voor de actie meteen op zijn eigen sociale media. Het lijkt er dus op dan Jens van de VTM-bazen te horen heeft gekregen dat hij ook volgend jaar weer zal mogen presenteren. Een beslissing die we alleen maar toejuichen.

Of het panel er ook hetzelfde zal uitzien, is niet duidelijk. Dit jaren namen Kevin Janssens, Andy Peelman, Bart Cannaerts, Tine Embrechts, Julie Van den Steen en Karen Damen afwisselend plaats achter de speurdersdesk. Karen kwam wat later in beeld, omdat de makers de kijkers een tijdje wilden doen geloven dat ze onder een van de pakken zat.

Julie Van den Steen is er net als Karen en Jens al sinds het eerste seizoen bij. Eerst zou zij het programma samen met Niels gaan presenteren, maar van dat idee stapten de makers af. Julie kreeg in de plaats daarvan een plekje in het panel. Of zij er volgend jaar bij zal zijn? "Ik heb daar nog geen info over gekregen", vertelt ze deze week aan HLN.

Een opvallende afwezige dit seizoen was Ruth Beeckmans. Zij nam - net als Andy en Kevin - zelf deel aan het eerste seizoen van de reeks en vervoegde het speurdersteam voor het tweede seizoen. Het derde liet Ruth na het verlies van haar partner Gary even aan zich voorbijgaan. Veel kijkers zouden haar voor het vierde seizoen terug met open armen ontvangen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.