Nick Laenen uit ‘Blind Getrouwd’ blikt terug op moeilijke jeugd: “Allerbeste beslissing ooit”
ASX
Nick Laenen uit ‘Blind Getrouwd’ blikt terug op moeilijke jeugd: “Allerbeste beslissing ooit”
Foto: VTM

Vrijdag 17 mei stond in het teken van de Internationale Dag tegen Homo – en Transfobie. Ook bekend Vlaanderen staat stil bij het thema homohaat, een fenomeen dat helaas weer vaker de kop opsteekt.

Onder meer Nick Laenen, die in 2020 deelnam aan het VTM-programma ‘Blind Getrouwd’, plaatste een bericht op zijn Instagrampagina. Daarin staat Nick stil bij de moeilijkste periode uit zijn leven; zijn tienerjaren.

“Tot mijn zeventiende werd ik elke dag gepest. Op school hoorde ik flikker, mietje en janet meer dan mijn eigen naam. Hierdoor was ik eerder verlegen, teruggetrokken en heel onzeker. Ik was vooral bang om de mensen die er het meeste toe doen teleur te stellen”, klinkt het openhartig.

Dat alles veranderde in 1999, toen Nick uit de kast kwam bij zijn moeder via een brief. “Dat bleek de allerbeste beslissing ooit. Ik kreeg de liefste reacties van mam, familie en vrienden. Zolang ik mezelf kan zijn, is iedereen happy”, gaat het verder.

Nick sluit zijn bericht af met een warme oproep tot verdraagzaamheid: “Wees lief, begripvol en bied steun aan al diegenen die eindelijk de moeilijkste stap ooit durven zetten.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.