Opvallend! Dany Verstraeten onthult de échte reden waarom hij nu met pensioen gaat
COS
Opvallend! Dany Verstraeten onthult de échte reden waarom hij nu met pensioen gaat
Foto: VTM

Op dinsdag 5 september komt er een einde aan een tijdperk. Na bijna 35 jaar bij VTM gaat 'VTM Nieuws'-anker Dany Verstraeten met pensioen.

Dany Verstraeten kon bijna drie jaar geleden al officieel met pensioen, maar hij sprak met VTM af dat hij het zondagmiddagnieuws voor zijn rekening zou blijven nemen. Nu vindt hij het tijd om 'VTM Nieuws' te verlaten. Op dinsdag 5 september presenteert hij voor het laatste het avondnieuws. Om 20.35 uur volgt de special 'Dank u Dany', waarin Dany op roadtrip door memory lane gaat met Koen Wauters en zijn collega's.

Dany heeft eigenlijk niet lang getwijfeld over de datum van zijn afscheid. "In oktober word ik 68 en er komt een zwaar verkiezingsjaar aan. Ik dacht: 'Ofwel doe je dat helemaal uit, regeringsvorming achteraf inbegrepen, ofwel stop je nu.' Er halverwege dat traject mee ophouden, dat zou ik niet kunnen en willen", zegt Dany in Het Laatste Nieuws.

Als Dany zijn tanden ergens in zet, dan wil hij het ook afmaken. "En ik heb altijd gezegd dat ik deze job nooit tot mijn zeventigste zou doen, dus dacht ik: Het is het moment. Ruim maar plaats, het is tijd voor anderen", zegt Dany in de krant. "Dat is gewoon de gang van het leven", bedenkt het nieuwsanker zich.

Hij benadrukt dat hij z'n werk nog niet moe is. Hij vond het ook niet lastig geworden. Dany heeft ook nog niet de indruk dat ze al van hem af willen. "Het voelde gewoon juist. Te lang blijven zitten, is de grootste fout die ik had kunnen maken. Zo van: 'Is die nu nog altijd niet met pensioen?' Nu zeggen mensen mij dat ze het spijtig vinden dat ik vertrek, dat ze me gaan missen. Dat heb ik toch liever", besluit hij.

Meer nieuws

Meer nieuws

.