Politicoloog onthult het plan van Sammy Mahdi: "Daarom nam hij deel aan 'Make Up Your Mind'"
PMN
Politicoloog onthult het plan van Sammy Mahdi: "Daarom nam hij deel aan 'Make Up Your Mind'"
Foto: VTM

Sammy Mahdi is de grote winnaar van ‘Make Up Your Mind’. Het programma was vrijdagavond op VTM.

Op hakken van 20 centimeter behaalde CD&V-voorzitter Sammy Mahdi de overwinning. Het is zonder meer een knappe prestatie.

Maar zat er meer achter de deelname van Mahdi? Politicoloog Carl Devos spreekt in Het Nieuwsblad duidelijke taal. "De verkiezingen zijn in aantocht."

"Zo'n tv-programma is een ideale gelegenheid om de aandacht van een publiek te krijgen dat doorgaans zeer moeilijk te bereiken is. Daarnaast is het geen geheim dat de partij van Mahdi het niet zo goed doet. Alle beetjes helpen om stemmen te halen."

Devos zegt ook nog dat Madhi zelf nood heeft aan meer bekendheid als hij op een lijst wil staan. Dan moeten de kiezers voor hem stemmen, niet voor de CD&V.

Vijf BV's als drag queens
Vijf BV’s kropen in de huid van een alterego, een drag queen in dit geval. Het was aan een panel om te achterhalen welke BV er achter het alterego zat.

De BV’s deden het allemaal onder het motto: laat mensen zijn wie ze willen zijn. An Lemmens en Davy Parmentier zorgden dat het niet uit de hand liep.

Francesco Planckaert viel als eerste af. Daarna was het de beurt aan Christoff, gevolgd door Freek Braeckman en Maarten Vancoillie.
(Lees verder onder de foto)

Madhi
De grote winnaar was Sammy Mahdi. “Ik wilde vooral een maatschappelijk signaal geven”, reageert hij in Het Laatste Nieuws.

“We moeten als maatschappij respect voor elkaar hebben. Vandaag staan de rechten van bepaalde mensen op de helling.”

“In sommige landen, zoals Italië, mogen drag queens hun act niet meer opvoeren op televisie. Ik pleit voor meer respect voor iedereen, van ouderen tot drag queens.”

Het zijn thema’s die Madhi aan het hart liggen. Dus ook deze deelname past wel bij zijn profiel

Sammy Mahdi
VTM

Geen verrassing
CD&V-kamerlid Els Van Hoof is niet verrast dat haar voorzitter deelgenomen heeft aan het programma. “Madhi was ook al op de Antwerp Pride”, bedenkt ze zich in de krant.

“En al bij zijn eerste stappen in het parlement heeft hij zich ingezet voor diversiteit en LGBQI+-rechten. Het zijn thema’s die aan zijn hart liggen. Dus ook deze deelname past wel bij zijn profiel.”

Reacties
Het programma wordt druk besproken op de sociale media. Alle fans zeggen hetzelfde over het programma.

"Het was een zalig programma", klinkt het. "Mag gerust nog veel meer van dat. Het was heerlijke televisie."

Mijn dochters hebben me altijd gesteund. Ze waren helemaal mee in het verhaal

Freek Braeckman
Freek vertelt in Het Laatste Nieuws dat zijn kinderen helemaal mee waren in het verhaal. "Ze zijn achttien en zestien: niet bepaald de leeftijd waarop je wil dat je ouders opvallen."

"Maar ze hebben me altijd gesteund, en mijn dochter zei achteraf dat ze me 'badass' vond. Daar doe je het voor."

Meer nieuws

Meer nieuws

.